OBAVIJEST

Stranica će uskoro biti premještena na nove školske stranice.
Dobro došli na stranice 8. b!

8. b ima 26 učenika: Marija, Tomislav, Filip, Paula, Dino, Marinela, Linda, Mihaela, Ivana, Bruno, Eugen, Martin, Robert, Karla, Petra, Monika, Monika, Lucija, Valentina, Ivan, Patrik, Ana, Silvija, Vlaho, Lea, Anamarija.

Razrednica: (još nepoznata)
OBAVIJESTIexternal image MH900060315.jpg
(klikni na sliku)

RAZREDNI BLOG
ARHIVA DOGAĐANJA
7. RAZRED


Podjela svjedodžaba

Posljednji poklon razrednici


Za poklon razrednici učenici našeg razreda uz pomoć profesorice Martine Tumpe napravili su neobičan dar - kalendar

Nakon što je podijelila svjedodžbe, pohvalnice i ostale poklone mi smo svojoj razrednici koja ove godine odlazi u mirovinu poklonili zanimljiv poklon - kalendar. Zaplakale su i neke meke duše... :'(

Ideja o kalendaru


Uz pomoć naše bivše profesorice povijesti, Martine Tumpe, koja se ideje da za rastanak od razrednice napravimo kalendar s našim slikama na datumima kada imamo rođendane, sjetila već u šestome razredu kada nam je bila učiteljica. Većinu posla obavila je učiteljica, a Mihaela, Linda, Bruno, Vlaho i Dino pomogli su oko nekih sitnica pod praznicima.

Posljednji dan nastave u šk. godini

Kraj školske godine 2011./2012.


Našoj razrednici Steli Švehler ovo je posljednja godina rada u školi stoga smo joj poklonili sliku i cvijeće. Učenik Vlaho-Josip Štironja napisao je "oproštajni govor" te su se učenici potpisali na papir za sjećanje. Za podjelu svjedodžaba pripremit ćemo joj velikooo iznenađenje - strpljenja.


6. RAZREDPrvaci u Obitelji

U obitelji smo prvaci


Naš je razred u akciji koju je provodio Hrvatski Caritas nazvanoj Obitelj osvojila prvo mjesto protiv svih razreda koji su sudjelovali u akciji time što su kupili najviše magnetića. Na svakom magnetiću, koji su u različitim bojama piše neka od karakteristika obitelji. Prikupljeni će novac Hrvatski Caritas dodjeliti siromašnim obiteljima.
Ako klikneš na sliku možeš pročitati tekst o akciji na portalu 24sata
external image hrvatski-caritas-za-obitelji-u-potrebi-za-1000-radosti-900x600-365082.jpg


Uredili smo učionicu Božićnim motivima

Razredni Božićni ambijent

Razred smo povodom Božića ukrasili raznim božićnim motivima. Donjeli smo kuglice, izrađivali drvca, kućice, pahuljice te sprejem koji izgleda bijelo kao pahuljica obojili pano i s razlogom potrošili dva sata prirode. Stavili smo adventski vijenac te zapalili tri svijećice.
external image MH900082861.jpgNaša prva izložba stripova

Volimo lektiru

Još u rujnu lektiru A. Šenoe Povjestice obradili na puno načina, a kad nam je tema iz medijske kulture bio strip odlučili smo nacrtati strip prema našoj ovomjesečnoj lektiri. Pano su cure uredile i pripremile, a Bruno i ja postavili stripove.
external image MH900287067.jpg


Posjetili smo Obrtnički i gospodarski sajam

Od otpada do igračke

Po trinaesti put u Križevcima je početkom studenoga održan Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije, a kao i prijašnjih godina naši su se učenici uključili u obrazovne radionice. Ove je godine to bila ekološka radionica „Od otpada do igračke” Komunalnog poduzeća koju su osmislile Marija Vragović i Dijana Mijač-Dretar. Učenici su u školi danima od ambalaže izrađivali autiće, lutke, životinje, zgrade, cvijeće, mobitele, laptope, torte i mnoštvo drugih igračaka. Na sajmu su izložili svoje radove pokazavši još jednom da otpad može biti koristan.
Ivana Jelušić

6.b na Tikvijadi

Dubili smo tikvice

Na Tikvijadu smo u križevačkom gornjem gradu krenuli u 16.30 do dvorane KUD ''Lipa''. Na Tikvijadi radosno smo izrezivali tikvice koje smo radije, kod kuće izdubili da bi nam bilo lakše i brže završiti. Uz pomoć učiteljice prirode i biologije Stele Švehler završili naše bundeve. Organizatori su nas počastili slatkišima i Colom, a vrtićanci su otpjevali par pjesmica. OŠ Ljudevita Modeca osvojila je 1. mjesto, a nagradu je primio učenik 6.b Dino Davosir. 2.mjesto osvojio je Dječji vrtić, a treće mjesto osojili su Ema i Fran Husinec.
Nadamo se da ćemo i sljedeće godine ići na Tikvijadu jer smo se zabavili i upoznali jednu novu vrstu umjetnosti - izdubljivanje tikvica.
external image MH900082853.jpg


Izlet u Krapinu

Dedek Kajbumščak


Krajem veljače otvoren je Muzej krapinskih neandertalaca pa smo u razredu odlučili posjetiti Krapinu i pogledati taj hvaljeni muzej. Gradnja mu je počela još 1999. godine, na stotu obljetnicu otkrića krapinskog pračovjeka, blizu nalazišta - brda Hušnjakovo i Josipovac. Muzej je projektirao arhitekst Željko Kovačić, a napravljen je tako da se uklapa u prirodni okoliš

Obilazak počinje filmom koji prikazuje život krapinskog neandrtalaca, od milja zvanog dedek Kajbumščak. U samome muzeju pratimo prikaz čovjekovog razvoja od početaka svijeta, prvih organizama, pojave homo sapiensa do današnjih odlazaka u svemir.
Muzej je napravljen spiralno, poput puževe kućice, a na kraju se nalaze figure neandertalaca koje djeluju poput živih ljudi.
Svidio nam se dio u kojem se prelazi preko virtualnoga leda, a na kraju posjeta svaki je posjetitelj dobio sliku s likom neandertalca. Obilazak završava dolaskom na staze koje vode na samo nalazište krapinskog pračovjeka.

Ovim izletom uvjerili smo se da se Muzej neandertalaca s pravom svrstava u jedan od najmodernijih u Europi i drago nam je što se nalazi u našoj domovini.

Za album svih fotografija klikni na sliku desno.
IMG_0117.JPGZanimljiv sat lektire

Glumom obrađujemo lektiru

Lektiru Povjestice A. Šenoe obradili smo glumom. Svatko je imao vrijeme da uvježba svoj tekst i predstavi svoju povjesticu. Na dan predstavljanja svi smo imali različite kostime, maske, rekvizite, pozadine... Posebno nas je dojmila pozadina učenice Karle Puškarić koju je marljivo napravila uz pomoć tate. Želimo vam sve petice.
senoa3.jpg5. RAZREDKraj školske godine 2009./2010.

Završilo je naše druženje, peti razred smo dobro završili. Nema ni jedne jedinice, a ni popravaka. Rastali smo se i počeli praznike, nadamo se da će biti dugi.
Čestitamo!
external image MH900382577.jpgUskrs
Novo iskustvo s pisanicama
Uskrsni sat razrednika prošao je odlično. Bilo je raznih vrsta pisanica, ali zadatak je bio napraviti pisanicu sa salvetama. Izrezivanje, premazivanje bilo je dio posla. Izrezane salvete trebalo je nanijeti na pisanicu i preko salvete nanijeti ljepilo pomiješano s vodom. Nekima je najzahtjevniji dio posla bio sušenje. Imali smo priliku vidjeti Paulin rad sa školjkama, radove s temperama i šljokicama.
external image MH900200409.jpg


Valentinovo

Ovo je za tebe


Iako za Valentinovo nisu tako važni pokloni, nego ljubav, mi smo 12. veljače obilježili Valentinovo poklanjanjem prigodnih poklona koje smo međusobno darivali. Svi su bili sretni što su dobili poklone. Malo smo se zasladili slatkišima koje smo dobili, ali zabava je prestala zvukom zvona koje je zazvonilo ranije zbog lošeg vremena.
P1030030.JPGPrigodni razredni božićni program

Veselje Božića

U ponedjeljak, 21. prosinca 2009. na hrvatskom, njemačkom i povijesti imali smo božićni program. Izrađivali smo čestitke, pjevali pjesme, pisali čestitke na njemačkom, imali igrokaz. Čak smo i na tjelesnom pjevali pjesme. Vlaho i Patrik su svirali, a mi smo morali pogoditi koja je to pjesma. Recitirali smo božićne pjesme. Na povijesti smo izrađivali čestitke za učitelje. Odlično smo se zabavili.
external image MH900089020.jpgZadnja izmjena: 25. srpnja 2012.
© Dino Davosir, 7.b