SUSRET HRVATSKOGA DJEČJEGA DUHOVNOGA STVARALAŠTVA»STJEPAN KRANJČIĆ«

MEDIJSKI ARHIV - TISKOVNI
kranjcic.jpg
Križevci.hr
Raspisan natječaj za 1. susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“


18.10.2011 | 10:25 | IKA V - 135791/10

Raspisan natječaj za 1. susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić"

Križevci, (IKA) - U organizaciji križevačke osnovne škole Ljudevita Modeca i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić" u petak 15. listopada raspisan je natječaj za 1. susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić". Riječ je o jedinom natječaju za dječje duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola. Nazvan je prema križevačkom župniku na glasu svetosti Stjepanu Kranjčiću koji je i sam pisao književne radove katoličke tematike. Organizatori su raspisali natječaj na krilima uspješnoga natječaja i književnoga susreta za duhovnu književnost na nacionalnoj razini za odrasle - Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić" koji se ove godine u Križevcima održava treći put.
Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić" ima nakanu potaknuti stvaranje suvremenih dječjih duhovnih književnih (poezija, proza, igrokazi) i likovnih radova protkanih kršćanskim vrednotama.
Organizatori predlažu da tema radova ovoga prvoga natječaja bude obitelj.
Najuspjeliji radovi prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda bit će nagrađeni i javno izvedeni u Križevcima u subotu 28. travnja 2012., a širi izbor odabranih književnih i likovnih radova bit će tiskan u prigodnome zborniku.
Natječaj je otvoren od 15. listopada do 15. prosinca 2011.


Sve dodatne informacije mogu se dobiti na mrežnim stranicama: www.osmodec.wikispaces.com, www.udruga-drstjepankranjcic.hr ili na brojevima mobitela: 098 398 266 i 091 6640 850.