10. 4. 2012.

Plakat

Pozivnica
1. 2. 2012.


Velik odaziv na prvi Mali Kranjčić


Na prvi natječaj dječjega duhovnoga stvaralaštva, koji je bio otvoren od 15. listopada do 15. prosinca pristiglo je 332 literarna te 256 likovnih radova.
Na literarni natječaj javilo se 328 učenika iz 92 škole s područja cijele Republike Hrvatske te 46 učenika koji su se na natječaj javili samostalno. Natječaj je obuhvaćao tri žanra (poezija, proza, igrokaz) te je pristiglo 177 pjesama, 143 prozna rada i 12 igrokaza.

Od 256 likovnih radova iz 65 škola koliko je pristiglo, prosudbenoj je komisiji proslijeđeno 180 radova. Dio radova diskvalificiran je zbog nepoštivanja uvjeta natječaja.

Najuspjeliji radovi prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda bit će nagrađeni i javno izvedeni u Križevcima u subotu 28. travnja 2012., a širi izbor odabranih književnih i likovnih radova bit će tiskan u prigodnome zborniku.

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
kranjcic.jpg
SLUŽBENE STRANICE(klikni na sliku)
MEDIJSKI ARHIV
TISKOVNIAUDIOVIDEO
Tekst natječaja

Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci i
Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“


raspisuju natječaj za

1. SUSRET HRVATSKOGA DJEČJEGA DUHOVNOGA STVARALAŠTVA
»STJEPAN KRANJČIĆ«

za
KNJIŽEVNO (POEZIJA, PROZA, IGROKAZI)
i LIKOVNO STVARALAŠTVO


učenika osnovnih škola

Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“, nazvan prema križevačkom župniku na glasu svetosti koji je i sam pisao i objavljivao književna ostvarenja protkana katoličkom duhovnošću, ima nakanu potaknuti stvaranje suvremenih dječjih duhovnih književnih i likovnih radova protkanih kršćanskim vrednotama.

Organizatori predlažu da tema radova ovoga prvoga natječaja bude obitelj.

Najuspjeliji radovi prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda bit će nagrađeni i javno izvedeni u Križevcima u subotu 28. travnja 2012., a širi izbor odabranih književnih i likovnih radova bit će tiskan u prigodnome zborniku.

Natječaj je otvoren od 15. listopada do 15. prosinca 2011.

Upute za slanje radova
1. Radovi moraju biti do sada neobjavljeni.


2. Radovi tematski moraju odgovarati natječaju (u užem smislu: obitelj; u širem smislu: Bog, Crkva, BD Marija, sveci, svećenici, redovnici, vjernici laici, hodočašća...).

3. Književni radovi smiju biti napisani na hrvatskom standardnom jeziku ili na bilo kojem hrvatskom narječju. Tekstovi trebaju biti napisani fontom Times New Roman, veličinom slova 12, s dvostrukim proredom. Maksimalna dužina teksta pisanoga na ovaj način smije biti 3 stranice (za poeziju i prozu) ili 5 stranica (za igrokaze).

4. Na natječaj se mogu javiti učenici osnovnoškolske dobi – preko svojih škola ili samostalno.
a) Ako radove šalje škola, smije poslati do 3 poetska, do 3 prozna rada, do 3 igrokaza te do 3 likovna rada (ukupno 9 književnih i 3 likovna rada). Uz svaki rad treba poslati podatke o autoru (ime, prezime, razred), podatke o mentoru (ime, prezime) i podatke o školi (naziv, adresu, broj telefona, e-adresu).

b) Ako radove šalje učenik sam, smije poslati 1 književni i 1 likovni rad. Uz radove treba poslati svoje podatke (ime, prezime, razred, adresu, broj telefona/mobitela, e-adresu).

5. Radove, zajedno s navedenim podacima, treba dostaviti organizatoru:
a) Književne radoveu elektroničkom obliku (u formatu .doc) na e-adresu: djecji.kranjcic@gmail.com

b) Likovne radoveu izvornome obliku (na papiru veličine likovne mape) na adresu:

OŠ Ljudevita Modeca Križevci (za Dječji Kranjčić)
F. Račkoga 3
48260 Križevci

Napomena

Nakon što organizatori zaprime književne radove u elektroničkom obliku, o svome će ih trošku ispisati i dostaviti članovima stručnog ocjenjivačkog suda bez navedenih podataka o autoru, mentoru i školi, čime je zajamčena objektivnost prosudbe radova. Likovni radovi poslani na natječaj ne vraćaju se. Molimo sudionike da se pridržavaju svih navedenih uputa o slanju radova!ARHIV DOGAĐANJA
Natječaj za 1. susret hrvatskoga dječjeg duhovnog stvaralaštva "Stjepan Kranjčić" predstavljen na Radio Mariji
Nakon natječaja i književnog susreta za duhovnu književnost "Stjepan Kranjčić" na nacionalnoj razini za odrasle - kreće i "Dječji Kranjčić"