Radno ljeto

Usavršavanje u Londonu


Jadranka Crnić, učiteljica engleskog jezika u našoj školi, sudjelovala je u natječaju Agencije za mobilnost i programe EU te dobila financijska sredstva za dvotjedno stručno usavršavanje u Londonu sredinom srpnja 2012. godine.

S maskotom Wenlockom i Big Benom u pozadini
S maskotom Wenlockom i Big Benom u pozadini
Overseas Teacher Refresher Course bio je namijenjen učiteljima engleskog jezika iz cijelog svijeta. Zanimljiva predavanja i radionice održane su u školi Regent London, smještenoj u centru Londona i akreditiranoj od strane British Councila i English UK.
Na seminaru je sudjelovalo 14 sudionica iz Malte, Španjolske, Francuske, Nizozemske, Turske, Rusije, Gruzije, Austrije i Hrvatske. Predavači Bill Gallagher, Anthony Wilson i Sam Turner predstavili su im najnovije trendove u pedagogiji i metodici podučavanja engleskog kao stranog jezika.

Bill Galagher i sudionice tečaja
Bill Galagher i sudionice tečaja
Osim što su stekli nova znanja, učitelji su upoznali i znamenitosti Londona.
Uz kraljičinog stražara
Uz kraljičinog stražara

London Eye
London Eye

Tower Bridge
Tower Bridge

Stečena znanja i vještine sudionici seminara će nastojati primijeniti u nastavi i prenijeti kolegama koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati.
Na natječaj iste agencije javila se i učiteljica hrvatskoga jezika Martina Valec-Rebić, koja će u rujnu putovati na dvodnevno usavršavanje u Budimpeštu.

Tekst: redakcija školskog lista Izvor
Fotografije: Jadranka Crnić