Forum za učenikevrata.JPG
Za ulazak u forum kliknu na sliku!


ŠTO JE FORUM?
Forum je mjesto na mreži na kojemu se okupljaju ljudi, korisnici, srodnih interesa i gdje mogu slobodno razmjenjivati stavove, mišljenja i informacije.


KORIŠTENJE FORUMA
U raspravi na forumu možeš sudjelovati kao gost (tada je poželjno da se potpišeš imenom ili nadimkom na kraju teksta koji unosiš).
Ako želiš biti korisnik, možeš se registrirati. Pri vrhu stranice imaš poveznicu Register - najprije se moraš složiti s uvjetima korištenja (klikni na I agree to the term of use!, zatim popuni podatke:
1. Desired username - odaberi neko korisničko ime
2. E-mail address - unesi svoju e-adresu (ako je nemaš, moraš je kreirati, npr. na gmailu, yahoou, netu...)
3. Password - upiši neku lozinku (zaporku)
4. Repeat Password - ponovi lozinku
Ispod imaš gumbić Fast register (brza registracija), time ćeš završiti kreiranje svog profila. Profil kasnije možeš mijenjati i dopunjavati. Da bi postao korisnik, moraš pričekati da moderatorica odobri tvoj korisnički račun.
Ako si korisnik, kad posjetiš forum, moraš se prijaviti (logirati). Zato je važno da zapamtiš svoje korisničko ime koji si odabrao/odabrala i zaporku.

KAKO SUDJELOVATI U RASPRAVI?
Na forumu postoje dvije grupe: školske teme i izvanškolske teme. Svaka od njih ima nekoliko podtema. Kad odabereš određenu podtemu, možeš s desne strane otvoriti novu raspravu (New thread) ili sudjelovati u onim postojećim.
Ako želiš sudjelovati u postojećoj raspravi, klikni na nju, a kad se otvori, s desne strane imaš gumbić Reply - odgovori.
Za povratak na glavnu stranicu imaš s lijeva poveznicu Homepage.
U slučaju da želiš otvoriti novu raspravu koja ne odgovara ni jednom podtemi, javi mi se pa ću kreirati novu podtemu.

PRAVILA LIJEPOG PONAŠANJA!
U ovakvim raspravama vrijede pravila lijepoga ponašanja kao i u raspravama uživo: mišljenje se brani argumentima, ne vrijeđanjem, omalovažavanjem ili ismijavanjem!
Bilo kakve prostote ili ružne riječi strogo su zabranjene! Ne zaboravi da se, čak i ako pišeš kao gost, vidi tvoja IP adresa!!